Notice: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /var/www/awards.azuremagazine.com/wp-config.php on line 108
Horizontal - AZ Awards | AZ Awards
Search AZ Awards ...
Awards By Category

A high-performance material for a high performance building, mass timber imbues this Toronto community centre and athletics facility with both substance and style. Comprising a bridge spanning two podiums, the building would lie recumbent — like a felled log in a forest — amid the towers of the Golden Mile commercial and residential district. The 110-metre-long upper volume is envisioned to contain a yoga studio, weight rooms and cardio gyms, with the lower volumes housing a café, community meeting rooms and two pools (one for leisure, the other for competitive swimmers), each beneath a ceiling of exposed joists. Completing the holistic concept, the nearby courtyard boasts a splash pad that could double as a skating rink in winter.

Project Horizontal School University of Toronto, Canada Team Siqi Wang and Shawn Dylan Johnston

People’s Choice: A+ Award for Student Work
Horizontal

Explore more Award Winners

2023
Winner + People’s ChoiceA+ Award for Student Work
Location
Giali, Greece
Designer
Dimitrios Mitsimponas
School
University of Thessaly
2015
Award of MeritA+ Award for Student Work
Designer
Marta López Rubio, Superior Technical School of Architecture of Madrid, Spain
2013
People’s ChoiceA+ Award for Student Work
Team
Carl Emil Jacobsen and Daniel Kowal, Kolding School of Design, Denmark