Notice: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /var/www/awards.azuremagazine.com/wp-config.php on line 108
Pedrignano Visitors Center - AZ Awards | AZ Awards
Search AZ Awards ...
Awards By Category
Pedrignano Visitors Center, Studio VAARO, AZ Awards

This proposal by Studio VAARO and Gabriel Fain Architects was submitted to the international competition for the Barilla pavilion at the pasta manufacturer’s headquarters in Pedrignano, Italy. The Toronto-based architects designed a 15,000-square-metre visitors centre as an integral part of the landscape by tucking the building into a hillside and covering it with a green rooftop that’s a continuation of the wheat fields around it. Under this grassy cover, the building’s roofline melds seamlessly into the hillside’s topography, allowing the architects to imperceptibly change the long hall’s profile. At the end closest to the Barilla family home, the building has a gabled roof. At the end closest to the factory, the roof, by contrast, is flat. 

Project Pedrignano Visitors Center Firms Studio VAARO (Canada) and Gabriel Fain Architects (Canada) Team Aleris Rodgers with Gabriel Fain, Francesco Valente-Gorjup, Aron Lorincz Ateliers and Nephew 

Pedrignano Visitors Center

Explore more Award Winners

2021
Award of MeritUnbuilt Projects
Location
Seattle, U.S.
Firm
Wittman Estes, U.S.
2016
Winner + People’s ChoiceUnbuilt Projects
Location
Rajasthan, India
Firm
Sanjay Puri Architects, Mumbai
2013
Award of MeritUnbuilt Projects
Location
Calgary, Canada
Firm
Allied Works Architecture, Portland, Oregon
Team
Brad Cloepfil, with Chelsea Grassinger, Dan Koch, Kyle Lommen and Daniel Richmond