Notice: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /var/www/awards.azuremagazine.com/wp-config.php on line 108
Suzhou Chapel - AZ Awards | AZ Awards
Search AZ Awards ...
Awards By Category

This chapel is a study in elegance and juxtaposition. Visitors enter through a maze of textured brick walls leading to the central structure: a milky cube clad in perforated metal skin. By day, the building presents a blank white facade, but after dark, glowing windows appear through the screen. Interiors are finished with such simple, evocative materials as concrete and charcoal-hued brick, while the pitched ceiling is adorned with wooden slats. Gleaming pendant lamps hang from its trusses – the only showy flourish in this minimalist masterpiece.

Project: Suzhou Chapel

Location: Suzhou, China

Firm: Neri&Hu Design and Research Office, China

Team: Rossana Hu and Lyndon Neri with Jerry Guo, Shirley Hsu, Brian Lo, Maia Peck, Simin Qiu, Begona Sebastian, Dana Wu and Nellie Yang

Suzhou Chapel
BO-DA Architecture and Neri&Hu won 2017 AZ Awards of Merit for devising an office headquarters and a chapel that are equally inspiring and elegant.

Explore more Award Winners

2023
People’s ChoiceBuildings Under 1,000SqM
Location
Suzhou, China
Firm
Dedang Design, China
2023
Award of MeritBuildings Under 1,000SqM
Location
Huizhou City, China
Firm
3andwich Design, China
2022
Winner + People’s ChoiceBuildings Under 1,000SqM
Location
Hjørring, Denmark
Firm
Reiulf Ramstad Arkitekter, Oslo, Norway