Search AZ Awards ...
Awards By Category
The Department Store

Refurbishing a dilapidated Edwardian department store for retail, hospitality and collaborative workspaces, Squire and Partners faced the question of which layers to scrape away, which to cover up and which to preserve. (Among those layers: mahogany parquet floors and a tiled staircase with wrought-iron banisters.) Their utilitarian interventions, including new cabling and bespoke lighting, now coexist alongside these treasures rather than meld with them. But this hands-off approach had its limits: Squire and Partners also carved out voids between floors for better interplay and circulation. Most dramatically, a new level – housed in oak-framed, copper-shingled pavilions – sits atop the roof, with hothouse-style windows that overlook a green terrace.

Project: The Department Store Location: London, U.K. Firm: Squire and Partners, U.K.

Team: Squire and Partners with Jon Dingle, Hannah Keen, Steve Porter, David Stillman and Gary Teden

The Department Store

Explore more Award Winners

2017
WinnerCommercial and Institutional
Location
Shanghai, China
Firm
Neri&Hu Design and Research Office, Shanghai, China
2016
Award of MeritCommercial and Institutional
Location
Copenhagen, Denmark
Firm
Firm: 3XN, Denmark
2020
Award of MeritCommercial and Institutional
Location
Shanghai, China
Firm
Vermilion Zhou Design Group, China