Notice: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /var/www/awards.azuremagazine.com/wp-config.php on line 108
Claus Porto Flagship Store - AZ Awards | AZ Awards
Search AZ Awards ...
Awards By Category

Like a portal through time, a marble staircase connects the two rooms of this split-level Lisbon shop, each with a distinct mood: past or future. Bold geometric patterns of floor tiles define each space, while wooden wall units act as a connective thread between the shop’s distinct epochs. In the retro room, the service counter is a polished brass mono-
lith that reflects the 130-year-old fragrance brand’s beautifully packaged products, displayed in antique apothecary cabinets. Downstairs, the flagship storefront is a sleek and modern salon where doting stylists stow products out of sight in an archive of sleek wooden drawers.

Project: Claus Porto Flagship Store

Location: Lisbon, Portugal

Firm: João Mendes Ribeiro Arquitecto, Portugal

Team: João Mendes Ribeiro with Joana Brandão, Filipe Catarino, Diogo Correia Duro, Maria da Luz Santiago, Ana Maria Feijão, Catarina Fortuna, Bruno Henriques and Pedro Teixeira

Claus Porto Flagship Store
Five very different projects from around the world made the final cut for the Institutional and Commercial Interiors category, including a marijuana dispensary and an Uber office.

Explore more Award Winners

2013
People’s ChoiceCommercial and Institutional
Location
Toronto
Firm
The Design Agency, Toronto
Team
Allen Chan and Anwar Mekhayech, with Matt Davis, Lorelei Lucas and Shady Wanis
2016
WinnerCommercial and Institutional
Location
Shanghai, China
Designers
Neri&Hu Design and Research Office, Shanghai
2020
WinnerCommercial and Institutional
Location
Brăila, Romania
Firm
Manea Kella, London, U.K.